A Yoast-ot felvásárolták

A WordPress-es nagy felvásárlások idejét éljük. Ma tették közzé, hogy a Yoast-ot felvásárolta a Newfold Digital, ami többek közt a Bluehost és a Hostgator tulajdonosa is.

Hogy ez pontosan mit jelent a felhasználók számára, az nem derül ki a hivatalos blogbejegyzésből – mindössze annyi, hogy “nagy változások jönnek, de a fontos dolgok maradnak, ahogy eddig voltak”.

Joost de Valk a személyes blogjában ír néhány további részletet az akvizíciórol: a tulajdonosok eladták az összes részvényüket, ennek leginkább az volt az oka, hogy belefáradtak már, unták, hogy kizárólag ezzel tudtak foglalkozni, új utakat akarnak járni. Valószínűleg közrejátszott a döntésben az is, hogy a Yoast SEO egykori “monopóliumát” egyre több alternatív SEO plugin törte meg az utóbbi időben, például a már több mint 1 000 000 aktív telepítést számláló Rank Math SEO.


A Szerzőről
Piller Balázs senior webfejlesztő, SEO specialista, és a WordPress szakértője. Számos sikeres projektben vett részt vezető fejlesztőként. Az általa írt kód jelenleg több mint 1 000 000 webhelyen fut.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.