WP Admin Jelszó Visszaállítása cPanelből

Ha elfelejtettük az admin jelszót vagy a felhasználónevet, vagy más okból nem tudunk belépni a WordPress admin felületére, és még a jelszóemlékeztető sem használható valamiért, akkor a cPanel vagy a phpMyAdmin segítségével még mindig könnyen bejuthatunk. Íme a menete, lépésről lépésre:

Ha elfelejtettük az admin jelszót vagy a felhasználónevet, vagy más okból nem tudunk belépni a WordPress admin felületére, és még a jelszóemlékeztető sem használható valamiért, akkor a cPanel vagy a phpMyAdmin segítségével még mindig könnyen bejuthatunk.

Teljes idő: 5 perc

1. Lépjünk be a cPanelbe

cPanel belépési képernyő

Lépjünk be a cPanelbe a tárhelyszolgáltatótól kapott adatokkal. Ha közvetlenül van hozzáférésünk a phpMyAdminhoz, akkor ez a lépés kihagyható.

2. Lépjünk be a phpMyAdminba

cPanel phpMyAdmin belépés

A cPanelben a felső keresősávba írjuk be azt, hogy phpmyadmin, és kattintsunk az ikonjára a belépéshez.

3. Keressük meg a users táblát

A bal oldalon válasszuk ki azt az adatbázist, amelyik a webhelyhez tartozik, majd keressük ki a wp_users táblát. A wp_ előtag lehet, hogy más lesz, mondjuk egy véletlenszerű karaktersor, pl. cdae_users.

4. Válasszuk ki a szerkesztendő felhasználót

Felhasználó kiválasztása a phpMyAdminban

A user_login oszlopban keressük ki azt a felhasználónevet, amelyikkel be szeretnénk lépni (általában a legelső sorban van az alap admin felhasználó) és kattintsunk az ✏️ Edit gombra a táblázat bal oldalánál.

5. Adjuk meg az új jelszót

Új jelszó beállítása phpMyAdminban

A user_pass sorban, a function oszlopban a legördülő menü segítségével válasszuk ki az MD5 opciót, majd a jobb oldalon a Value oszlopban lévő mezőbe írjuk be az új jelszót. A táblázat jobb alsó részen megjelenő Go gombbal mentsük el az adatokat.

6. Lépjünk be az új jelszóval

Kész is! Ezután be tudunk lépni a WordPress admin felületére az előző lépésben megadott új jelszóval és a user_login oszlopban lévő felhasználónévvel.

Eszközök:

  • cPanel
  • phpMyAdmin


A Szerzőről
Piller Balázs senior webfejlesztő, SEO specialista, és a WordPress szakértője. Számos sikeres projektben vett részt vezető fejlesztőként. Az általa írt kód jelenleg több mint 1 000 000 webhelyen fut.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.