WordPress szétcsúszott Bejegyzés admin oldal javítása

Gyakran előforduló hiba, hogy a /wp-admin/edit.php oldalon található, a bejegyzéseket vagy oldalakat listázó táblázat nem úgy néz ki, ahogy kéne, szét van csúszva, esetleg olyan, mintha a szövegek függőlegesen lennének írva. Szerencsére ez a probléma a legtöbb esetben elég egyszerűen megoldható.

Ha a Bejegyzés admin oldalunk valahogy így néz ki:

Ez általában azért van, mert egy vagy több plugin plusz oszlopokat ad hozzá a táblázathoz, és így az egyszerre túl sok oszlopot próbál megjeleníteni. Ennek a hibának az egyik notórius elkövetője a Yoast SEO plugin, ami azonnal hozzáad 6 darab oszlopot, és ezzel sokszor elrontja a bejegyzéseket listázó admin oldal kinézetét.

A Megoldás:

A jobb felső sarokban kattintsunk a “Mit lássunk?” gombra, majd kapcsoljuk ki a kevésbé fontos oszlopokat, hogy legyen elég hely a megmaradó oszlopok számára.

A megfelelő oszlopok kiiktatása után nem szükséges az alsó, “Alkalmaz” feliratú gombra rákattintani, mert a rendszer anélkül is elmenti a beállításokat. Csak akkor kell alkalmazni a módosításokat, ha az alsó két opciókat is megváltoztatjuk, az elemek oldalankénti számát, illetve a megtekintési módot.


A Szerzőről
Piller Balázs senior webfejlesztő, SEO specialista, és a WordPress szakértője. Számos sikeres projektben vett részt vezető fejlesztőként. Az általa írt kód jelenleg több mint 1 000 000 webhelyen fut.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.