Azonnali indexelés: az IndexNow szabvány

Minden weboldalnál fontos tényező, hogy a keresők milyen gyorsan indexelik az új tartalmat, milyen hamar jelenik meg a keresési találatok között. A Google-nek és a Bingnek is voltak már próbálkozásai az „instant indexelésre”. A két cég különféle API-jai és protokolljai után most egy egységes és egyszerűen használható eszköz jelent meg, ez az IndexNow.Tovább »

Rank Math SEO beállítások lépésről lépésre

A Rank Math SEO az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb SEO bővítmény WordPress-hez. A Telepítési Varázslónak köszönhetően kezdők is könnyen be tudják állítani, de ha valaki a legtöbbet akarja kihozni a pluginból, és minden keresőoptimalizálási feladatot felügyelni akar a webhelyén, akkor jó, ha ismeri a Rank Math összes elérhető beállítását és funkcióját.Tovább »

Új Schema.org Validáló Eszköz

A Google decemberben megírta, és mi is beszámoltunk róla, hogy a Strukturált Adatok Tesztelőeszközét mégsem vonják vissza, inkább csak átdolgozzák kicsit, és átköltöztetik a Schema.org domainre. Ennek a módosított tesztelőeszköznek most megérkezett az első béta verziója: https://validator.schema.org/Tovább »

A WordPress sablon váltása befolyásolja a Google helyezést?

Ha le akarjuk cserélni a WordPress oldalunk sablonját egy másikra, az rontani vagy javítani fog a webhely Google helyezésein? Másképp fogalmazva, van-e bármilyen SEO hatása a WordPress sablonnak? Ebben a cikkben ezt a témát járjuk körül, minden részletre kiterjedően.Tovább »

A Strukturált Adatok Tesztelőeszközét mégsem vonják vissza

A Google-nek 2015 óta létezik egy online eszköze, amivel egyszerűen ellenőrizhetjük a weboldalakon lévő strukturált adatokat, ez a Strukturált Adatok Tesztelőeszköze (Structured Data Testing Tool). 2017 óta viszont van egy második eszközük is, hasonló célra: a Bővített Találatok Tesztje (Rich Results Test). Az elsőt nyugdíjazni akarták, de a negatív reakciók miatt egyelőre inkább megtartják mindkettőt.Tovább »